El candidat electe i ex-president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha declarat davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo LLarena, que mai va incitar a la violència durant les mobilitzacions que van tenir lloc els dies 20 i 21 de setembre passat, en protesta per la intervenció policial i les detencions de càrrecs de la Generalitat.

Sànchez ha contestat a preguntes del fiscal i del seu advocat, però no al de l’acusació popular, que actua en representació del partit VOX, i ha aclarit que en aquelles mobilitacions, en tot cas, el que va fer va ser aconsellar el manteniment del seu caràcter pacífic.

L’ex-president de l’ANC ha estat traslladat des de la presó d’Estremera juntament amb el conseller d’Interior destituït per Mariano Rajoy, Joaquim Forn, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que compareixen a petició de les seves defenses i que han demanat que siguin posats en llibertat provisional.

Més investigacions en la macrocausa pel referèndum

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha citat a declarar, d’altra banda, el proper 1 de febrer, al coronel de la Guardia Civil Diego Pérez dels Cobos i entre el 30 i 31 de gener als exconsellers del Govern de Catalunya Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Ruiz, Jordi Baiget, en qualitat de testimonis.

En una providència, el magistrat també ha citat al exdirector general de la policia catalana Albert Batlle i sol·licita a l’institut Armat que investigui tres transferències bancàries relacionades amb tres comptes corrents oberts per la “Delegació de Catalunya davant la Unió Europea” a Brussel·les en una sucursal del BBVA a la capital belga.

En concret sol·licita que s’identifiqui a qui ho va ordenar, al destinatari, el concepte amb el qual es va realitzar i la destinació actual dels fons que van ascendir a uns 140.000 euros.

A més, el jutge Llarena també acorda demanar al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els fets relacionats amb els preparatius del referèndum il·legal de l’1 d’octubre, la còpia de l’agenda confiscada al domicili de l’exconseller Josep María Jové.

Deja un comentario