La Fiscalia alemanya ha demanat a l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein la tramitació de l’extradició a Espanya del president Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics.

Així mateix, la Fiscalia alemanya ha demanat que Puigdemont segueixi empresonat, per risc de fugida,  mentre es tramita la seva extradició a Espanya.

La Fiscalia estima que l’euroordre presentada per les autoritats espanyoles té validesa i que els delictes de rebel·lió i malversació tenen equivalents al Codi Penal alemany.

En el cas de la rebel·lió, la Fiscalia alemanya assenyala que l’acusació se sustenta en la celebració d’un referèndum contrari a la llei i que es va dur a terme sabent que podia desencadenar incidents violents. Així mateix, ha recordat que les autoritats espanyoles han denunciat la utilització de diners públics per a la celebració d’aquest referèndum.

L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assenyalat que s’esperava la decisió de la Fiscalia alemanya de tramitar l’extradició, però ha expressat la seva confiança en què el tribunal alemany “tombi” aquesta via i la rebutgi.

En declaracions a RAC1 Alonso-Cuevillas ha afirmat que l’excepcional seria que la Fiscalia alemanya hagués fet el contrari. “Ara la decisió depèn del tribunal alemany”, en el qual confia perquè finalment no es produeixi l’extradició, ha declarat.

L’advocat també ha destacat que la decisió definitiva del tribunal pot dilatar-se entre dos i tres mesos, si bé ha apuntat que es tracta d’un “cas excepcional per la seva rellevància, el component polític i la vulneració de drets fonamentals que s’han produït al país d’origen”.

En relació a la decisió de mantenir-lo a la presó,  perquè la Fiscalia veu risc de fugida, Alonso-Cuevillas ha apuntat que “es veurà si es poden proposar alternatives que mitiguin aquest risc de fugida“.

Preguntat per l’estat d¡ànim de Puigdemont, Cuevillas ha explicat que està estupendament i que té molt clar que no ha comès cap delicte de rebel·lió ni de malversació: “Té clar que és un pres polític i que l’Estat espanyol intentarà fer-li pagar per tot i està preparat per a això”.

Delegació de vot al Parlament

Gairebé al mateix moment que es donava a conèixer la decisió de la Fiscalia alemanya, la Mesa del Parlament aprovava aquest dimarts que Carles Puigdemont pugui exercir el seu dret a vot com a diputat, delegant en un company del seu grup.

L’acceptació de la delegació de vot s’ha aprovat amb els vots a favor d’Esquerra Republicaba (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat), i amb l’oposició de Cs i PSC.

JxCat i ERC consideren que ara sí es donen les condicions perquè el expresident pugui delegar el seu vot, en trobar-se detingut a Alemanya, una situació que s’assimilaria, segons el parer d’aquests grups, a la dels dirigents a la presó preventiva.

Deja un comentario