La Diputació Permanent del Parlament ha aprovat aquest dimecres amb el suport de Junts pel Sí (JuntsXSí) i Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP) i l’abstenció de la CUP portar davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs contra l’aplicació a Catalunya per part del Govern central de l’article 155 de la Constitució per intervenir l’autogovern.

JxSí va demanar al novembre un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre el 155 i l’òrgan consultiu de la Generalitat va fallar que era susceptible de ser recorregut perquè, per exemple, va sostenir que el cessament del Govern que va imposar el Govern central no era una «mesura necessària o indispensable».

El diputat Lluís Corominas, de  JxSí,  ha mantingut que el govern espanyol, en aplicació del 155, va dissoldre el Parlament i va cessar al Govern «de manera anòmala i en contra de la llei, mitjançant una interpretació excessiva» i un «abús» d’aquest article, la qual cosa suposa una «vulneració de l’ordenament legal».


La CUP s’ha abstingut i ha manifestat d’aquesta manera el seu desacord amb el reconeixement del Tribunal Constitucional.

Cs, PSC i PP han votat en contra de recórrer a l’alt tribunal l’aplicació del 155 perquè defensen que era necessària després de la proclamació de la independència al Parlament.

(Hi haurà ampliació)