L’1 d’octubre torna a les pantalles. TV3 estrena aquest dimarts a les 21.55h, en el programa Sense Ficció, el documental 1-0, una crònica sobre la jornada del referèndum sobre la independència de Catalunya i els dies posteriors, a partir de material enregistrat en cinc centres de votació i testimonis dels protagonistes.

El documental, produït per Mediapro i dirigit per Lluís Arcarazo, relata el que va ocórrer en «un dia terrible i inoblidable, en què més de dos milions de persones van lluitar pacíficament per exercir el seu dret a decidir», en paraules de la productora. Un diumenge de pluja «acompanyat d’un ambient extremadament hostil», en què antiavalots dels cossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van carregar en nombrosos col·legis electorals contra les persones que els estaven protegint des de la matinada.

El film, de 38 minuts de durada, inclou imatges de les càrregues policials, de l’arribada de les urnes als centres de votació i testimonis dels protagonistes de la jornada. Incloent-hi ciutadans víctimes de la violència policial, com ara Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma.