El Tribunal Suprem torna a ser el focus de l’actualitat política catalana. El conseller cessat Joaquim Forn, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez declaren aquest dijous a dos quarts de deu del matí davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els tres presos catalans declaren a petició de les seves defenses, que demanaran la llibertat provisional, com ja va fer dijous de la setmana passada -sense èxit- el vicepresident cessat Oriol Junqueras.  A diferència del líder d’ERC, que va declarar davant la sala d’apel·lacions de l’alt tribunal, Forn i els Jordis ho faran davant el jutge instructor.

La nova petició arribarà sis dies abans de la sessió de constitució del Parlament, i Forn i Sànchez són diputats electes per Junts per Catalunya. En el cas -previsible, veient l’antecedent de Junqueras- que el jutge no els concedeixi la llibertat provisional, tots dos haurien de sol·licitar un permís penitenciari -com ja ha fet Junqueras– per assistir als plens.

Partits i entitats ja han preparat mostres de suport als presos. Per Junts per Catalunya, els diputats electes Eduard Pujol -portaveu de la campanya del 21D-, Aurora Madaula i Isabel Ferrer seran a les portes del Tribunal Suprem mentre declaren Forn i els ‘Jordis’. Tot i que cap dels tres presos és diputat republicà, ERC també hi desplaça representants, encapçalats pel seu diputat al Congrés Joan Tardà

A la mateixa hora, a més, els Comités de Defensa de la República (CDR) han convocat una concentració a Catalunya, davant de la Ciutat de la Justícia, per “exigir la seva llibertat i una República amb una justícia independent”.

Deja un comentario