Crides a votar després que la participació caigui lleugerament respecte al 2015

en

Els candidats de les formacions que es presenten a les eleccions d’aquest dijous han cridat els ciutadans a acudir a les urnes després que, en el primer avanç de participació, les dades hagin caigut lleugerament respecte a les del comicis del 2015.

Així, a les 13h havia votat el 34,69%. Un percentatge elevat, però lleugerament inferior al 35,10% del 2015, tot i que les enquestes vaticinaven que la participació d’aquests dijous batria tots els rècords. Cal tenir en compte, però, que el fet que les eleccions se celebren en dijous laborable fa més difícil la comparació amb comicis anteriors. 

Per demarcacions, a Barcelona havia votat a les 13h un 34,59% del cens, pel 34,72% del 2015;  a Girona ho havia fet el 35,20% (38,47% el 2015); a Lleida, el 34,41% (33,75% fa dos anys), i a Tarragona, el 35,11% (35,56% el 27S).

A diferència d’altres comicis, on la tònica era la normalitat més absoluta, en aquestes eleccions excepcionals s’estan registrant diversos incidents aïllats. La major part, relacionats amb Ciutadans. Així, s’ha denunciat l’aparició de sobres amb la papereta de la formació taronja a dins en col·legis electorals de l’Hospitalet de Llobregat, Reus, Canet de Mar i altres poblacions. Aquests sobres estaves dipositats en la pila d’on els agafen els electors.

Es consideren nuls els vots en què el sobre recull paperetes de més d’una candidatura, mentre que es compta com un sol vot vàlid si n’hi ha més d’una. Per tant, si algun votant ha introduït inadvertidament la seva pròpia papereta en els sobres ja preparats amb la de C’s, el seu vot seria nul. Excepte si aquest vot era per a C’s.

El partit taronja també ha estat notícia perquè en nombrosos col·legis ha presentat apoderats vinguts d’altres parts de l’Estat, i que no entenen el català. Aquesta pràctica també l’ha dut a terme el PP en alguns indrets.

Deja un comentario