El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha deixat en llibertat i sense cap mesura cautelar l’ediputada de la CUP Mireia Boya, que ha declarat aquest dimecres a Madrid com a investigada, en la segona ronda d’interrogatoris a dirigents dels procés independentista. Llarena ha pres aquesta decisió després que ni la Fiscalia ni l’acusació popular -que exerceix el partit VOX- hagin demanat presó ni cap mesura cautelar contra la política cupaire.

En la seva declaració, Boya ha afirmat que la declaració d’independència del 27 d’octubre no va ser “cosmètica”, sinó que buscava una efectivitat real per complir el “mandat” del referèndum de l’1-O, del qual n’ha defensat la legitimitat, segons ha explicat la pròpia Boya a la sortida de la seu del Suprem. 

Boya, per tant, s’ha apartat de la línia de defensa d’altres imputats pel procés independentista, que havien rebaixat l’abast de la declaració de la república, com ja havia avançat ella mateixa el dia anterior, quan va dir que aniria “de cara” en la seva defensa i que no renunciaria a les seves idees.  

Deja un comentario